logo

Prachtige villa te huur in een rustige omgeving
Tal van activiteiten en trekpleisters in de buurt

Bomal en omgeving


Bomal

Bomal-Sur-Ourthe, gelegen in de provincie Luxemburg op de grens van de provincies Namen en Luik, is een deelgemeente van Durbuy, het kleinste stadje ter wereld.


Bomal is een romantisch Ardeens dorpje met eindeloze bossen, verre horizonten, schilderachtige dalen waar de Ourthe en de Aisne zich als zilveren linten doorslingeren.


Ongestoorde stilte, zuivere lucht, bruisende stromen of zacht kabbelende riviertjes, pure pittoreske schoonheid.


Deze streek van bossen, rotsen en spelonken leent zich tot kayakken, vissen, zwemmen in riviertjes, paardrijden en mountainbiken.

Het zicht op de Outhevallei en de ruïnes van het kasteel de Logne is adembenemend.


Bomal staat ook bekend om zijn drukbezochte zondagsmarkt.


Omgeving

De woning is gelegen op een van de hoogste punten van het Aisne-dal met een prachtig zuiders gericht uitzicht in zeer rustige omgeving.


Vanaf de kerk beneden kan u via een asfaltweg de woning bereiken. Het huis is gelegen in een bos met hier en daar nog enkele woningen op afstand. (geen vakantiepark!)


Bomal zelf ligt op 4 km van Durbuy, met zijn middeleeuwse straatjes en 4 km van Barvaux.


Bomal heeft een zondagsmarkt en organiseert talrijke evenementen zoals het ‘Beaujolaisweekend’ (weekend van 1 mei), vuurwerk (1ste weekend van augustus), ‘Les Flammes’ (aug), St.Maarten markt (11 nov),…


Alle winkels zijn in Bomal aanwezig: bakker, slager, supermarkt Spar, krantenwinkel, frituur, restaurants, dokter, apotheek, tandarts, toeristisch bureau,...


Voor grotere winkels (Aldi, GB) kunt u terecht in Barvaux.


Tennis, kayak en mountainbike zijn te huur in een kantoor.


Nuttige links: Durbuy | Wéris | La Roche | Hotton | Tramway Erezée | Ourthe en Aisne